Siciliansk fiskgryta
Ingredienser 2 portioner
300 gr koljafilé IRF-märkt (Iceland Responsible Fisheries)
1 stor eller 2 små schalottenlökar, fint strimlade
2 stjälkar selleri, fint skivade
2 vitlöksklyftor, fint skivade
1,5 msk olivolja
½ tsk Brobergs krydda Hot Chili
2 stora tomater, hackade
1 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
1 dl couscous
Salt och svartpeppar
Rivet skal av 1 citron
Hackad bladpersilja
Gör så här:
Tina fisken och torka av den. Dela den i bitar ca 4 cm och salta.
Fräs lök, selleri och vitlök i olivoljan 8-10 minuter. Tillsätt Hot Chili och tomater och låt puttra i några minuter. Häll i vätskan, koka upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt sedan couscous, sänk värmen, lägg i fisken och sätt på lock. Efter några minuter är fisken klar. Häll upp i skålar och strö över citronskal och persilja.