Rödspätta är en mager matfisk och lämpar sig bra att steka eller fritera. Filéerna är stora och väger ca 150 -200 gr/st
Vår fisk fångas utanför Islands västkust med hållbara fiskemetoder med båtar under tolv meter. Fisken filéas för hand och styckfryses kort tid efter fångst. Därefter ges filéerna en tunn ishinna för att utestänga syret vilket gör att fisken håller sig 1,5 år i frysen. När du tinar den är den så nära färsk den kan bli och doftar friskt!
Latinskt namn: Pleuronectes Platessa
Fångstmetod: Snurrevad
Fångstområde: Nordostatlanten (kustnära fiske)
Miljöcertifierad: Iceland Responsible Fisheries
Styckfrysta filéer utan skinn och ben, (8-10 procent av förpackningens vikt utgörs av en skyddande ishinna runt filéerna för att garantera hållbarheten)
Bilden föreställer ett serveringsförslag och ett av våra recept.
- Förpackningsstorlek
- Låda 5 kg - NU 369 kr/kg (ord 399 kr/kg), Låda 5 kg - NU 299 kr/kg (ord 329 kr/kg), ca 3 kg - NU 379 kr/kg (ord 409 kr/kg), ca 1 kg - NU 389 kr/kg (ord 419 kr/kg), Låda 5 kg - 399 kr/kg, Låda 5 kg - 379 kr/kg, ca 3 kg - 409 kr/kg, ca 3 kg - 389 kr/kg, 1 kg - 419 kr/kg, ca 1 kg - 399 kr/kg