Frisimmande odlad lax som gravats hos Savolax Royal Smoked i Fiskhamnen Göteborg. Där trimmas laxen noggrant innan den torrsaltas i en noggrant avvägd socker- och saltblandning. Den får vila ett dygn och gravas sedan igen, denna gång med svensk sommardill.
Laxen levereras fryst med en hållbarhet på 180 dagar från tillverkningen. Tinad är den hållbar i kyl 14 dagar och öppnad bäst före inom tre dagar. På bilden är laxen tunt uppskivad, den vi säljer är en del av en filé som du skivar själv.
Här kan du läsa mer om hur den frisimmande laxen odlas med omsorg och behandlas med respekt.
Ingredienser:
LAX (Salmo salar), Socker, Salt, Peppar, Dill.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 813 kJ/194 kcal
Fett 11,1 g, varav mättat 1,63 g
Kolhydrater 2,7 g varav sockerarter 0,45 g
Protein 20,9 g
Salt 3,2 g
Säljs frusen och vacuumpackad i bitar 400 – 600 gram
Frysförvaras -18 C eller kallare. Bör ej frysas efter upptining
- Förpackningsstorlek
- 400-600 gr NU 299 kr/kg (ord 449 kr), 400-600 gr - 449 kr/kg, 400-600 gr - 399 kr/kg