Brobergs Mat » Vi flyttar basen till västkusten

Vi flyttar basen till västkusten

I sommar flyttar Brobergs Fisk sin bas till Donsö på västkusten. Detta för att lättare kunna etablera sig på ännu fler orter i landet och därmed kunna utveckla företaget vidare.

– Med ett lager på fastlandet i närheten av Göteborgs logistikcentrum har vi större möjligheter att växa till fler orter, säger Håkan Broberg.  Idag har vi lager på flera ställen vilket är väldigt ineffektivt.

För kunderna i Umeå blir det dock ingen större skillnad. Som på alla andra orter där Brobergs Fisk är etablerade kommer varorna att lämnas ut eller levereras hem till kunderna av våra ambassadörer.

Från slutet av augusti är det umeborna Cecilia Ek och Anders Karlsson som är ambassadörer för Brobergs Fisk i Umeå. De fortsätter att arbeta i samma lokal på Teg som idag.

Brobergs Fisk finns idag på nio orter/områden i landet från Luleå ner till södra Skåne. Detta är möjligt tack vare företagets ambassadörsnätverk. Ambassadörerna, som är företagets lokala representanter, är privatpersoner som lämnar ut förbeställda varor till kunderna på kvällstid.

– För att kunna etablera oss på nya orter behöver vi hitta matintresserade och serviceinriktade ambassadörer på plats, säger Marita Broberg. Det finns många ställen i landet där man saknar bra fisk, vilket vi märker genom de samtal vi får från personer som efterfrågar våra varor.

Huvudprodukten för Brobergs Fisk är styckfrysta och miljömärkta fiskfiléer från Island kompletterat med andra råvaror med hög kvalitet. Företaget grundades 2011 av Marita och Håkan Broberg och har sedan starten vuxit med minst 50 procent per år.