Brobergs Mat » Kalkonstek

Kalkonstek

Ingredienser ca 6 portioner

1 kalkonlårfilé (urbenat lår) ca 0,9-1,2 kg
1 tsk färsk rosmarin, hackad
1,5 tsk Brobergs lammkrydda
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk salt
Rivet skal av 1 citron
Olivolja

Gör så här:

Tina kalkonsteken. Blanda ihop kryddorna och gnid in insidan av steken med blandningen. Rulla ihop steken och bind ihop den med steksnöre.

Bryn steken runt om i olivolja. Lägg över steken i en ugnsfast form, sätt in en ugnstermometer i steken och tillaga i ugnen i 150 graders ugnsvärme tills steken har en innertemperatur på 72 grader. Det tar ca 1,5 timme.

Ta ut steken och låt den vila i 10 minuter innan den skivas.

På bilden har vi serverat steken med ugnsgrillade grönsaker. Paprika, zucchini,rödlök, små tomater saltades och pepprades, sattes in i ugnen när steken varit inne en halvtimme. När steken tas ut för att vila, strössla över fetaost och sätt på ugnsgrillen.