Brobergs Mat » Nyhet! Strutskött

Nyhet! Strutskött

Nu kan vi erbjuda strutskött, ett riktigt gourmetkött i vårt sortiment. Köttet är mörkt, trots att struts är en fågel, och kan liknas som ett mellanting av nötkött och viltkött. Smaken är lite mildare än viltkött och väldigt mört och saftigt. Då strutsen i huvudsak lever på gräs och växter är det ett klart klimatvänligare alternativ till nötkött. Köttet är proteinrikt, fettsnålt och har få kalorier. Det kan ersätta kött i rätter av nötkött eller viltkött.

Här kan du hitta vårt strutskött – premiumfilé, strutsbiff och wok/grillbitar.

Strutsköttet ska, precis som viltkött, tillagas till en maximal innertemperatur på 57-58 grader och då är det rosarött invändigt.

Strutsarna föds upp på Vikbolandsstruts, ett familjeföretag i Östergötland som fött upp strutsar sedan 1997. Strutsarna går fritt i stora inhägnader och beta under större delen av året. Farmen har ett eget EU-godkänt slakteri på gården, vilket innebär att strutsarna aldrig behöver transporteras långt.