Brobergs Mat » Nyhet! Svedjan Rustik

Nyhet! Svedjan Rustik

Nyhet i vårt sortiment! Svedjan Rustik från Svedjan Ost.

Svedjan Rustik är en blåmögelost med fyllig behaglig smak och mjuk konsistens. Ytan är en borstad mögelyta och påminner om en aspstubbe. Så här blev den beskriven vid Öppna SM i Mathantverk då den fick silver i klassen blåmögelost: ”vacker fin form och bra snittyta. Bra spridning av blåmöglet. Angenäm doft, fast konsistens. God balanserad smak.”

Rustik tillverkas av prisbelönta Svedjan Ost, ett gårdsmejeri i Kåge, Västerbotten. Pär och Johanna Hellström tillverkar ost av mjölken från egna kor.

Med Svedjan Rustik i sortimentet säljer vi alla Svedjans tre ostar, goda och prisbelönta. Svedjan Löpeld – en ost att steka, grilla eller fritera, Svedjan Gårdsost – fantastisk lagrad ost som säljs inför våra storhelger påsk, midsommar och jul.