Brobergs Mat » Nu heter vi Brobergs Mat

Nu heter vi Brobergs Mat

Brobergs Fisk har bytt namn till Brobergs Mat vilket i mycket större utsträckning speglar det företaget idag står för.

– Sedan vi grundade företaget i Umeå 2011 har vi efterhand utvecklat konceptet med att sälja bra råvaror med fokus på kvalitet och miljö. Fisk står idag för knappt hälften av företagets försäljning vilket inte beror på att det säljs mindre fisk utan att andra varugrupper som fågel och kött ökar allt mer, säger Marita Broberg som driver företaget tillsammans med sin man Håkan Broberg.

Brobergs Fisk startade i Umeå 2011. Makarna Broberg saknade bra råvaror själva och tog hem varor till sig själva och till vänner för att del på frakten. Efterfrågan var stor och bolaget bildades. Håkan och Marita Broberg hoppade successivt av sina tidigare arbeten för att arbeta med företaget på heltid. Idag finns Brobergs på 25 orter i landet, från Luleå i norr till Malmö i söder. För att kunna komma närmare logistikcentrat i Göteborg har Brobergs flyttat med familjen till västkusten, ute på Donsö i Göteborgs skärgård.

Företaget säljer frysta kvalitetsvaror med fokus på kvalitet och miljö – fisk, lammkött, renkött, ekologisk kyckling, kalkonkött, skaldjur och kaninkött.