Brobergs Mat » Nyhet! Kalkon

Nyhet! Kalkon

Efter succén med den ekologiska kycklingen från Hagby Gård tar vi även in kalkonkött från samma gård. Fantastiskt gott, nyttigt och klimatsmart. Kalkon skiljer sig från kyckling – det är mer smakrikt och är som ett rött kött i strukturen.

På Hagby Gård får kalkonerna leva gott och länge under bra levnadsvillkor. Ingen antibiotika eller tillväxthormon i fodret och fåglarna har gott om plats och får vistas ute.

Kalkonkött innehåller många näringsämnen, är fettsnålt och innehåller mycket protein. Det är mer kompakt än kyckling och är till sin struktur mer som nöt och gris. I sortimentet har vi kalkonstek (lårfilé), kalkonfilé och kalkonfärs. På Hagby Gård får kalkonerna leva länge och växa långsamt, precis som kycklingarna. Det ger ett bra kött.

Här hittar du sortimentet