Brobergs Mat » Ekologisk kyckling

Ekologisk kyckling

Vi är stolta och glada över att nu erbjuda kyckling från Hagby Gård som bedriver småskalig fågeluppfödning och som vunnit flertalet priser för sin fina ekologiska kyckling.

Här hittar du vårt kycklingsortiment

GOTT OM PLATS OCH FRI UTEVISTELSE

På Hagby Gård får kycklingarna leva ett värdigt och stressfritt liv med stora ytor och utevistelse. Fodret utgörs av främst spannmål från den egna gården. Allt foder är KRAV-märkt och helt fritt från antibiotika, tillväxthormon, GMO och fiskmjöl.

Kycklingarna kommer till gården när de är några timmar gamla. De får bo i ett mysigt specialutformat stall med hög värme, tillgång till stora ytor och mjukt spån att sova på. När kycklingarna är cirka 3-4 veckor får de flytta ut till de portabla kycklinghusen som är placerade bredvid en liten skogsdunge. Här kan kycklingarna gå fritt in och ut under dagarna och picka gräs, mask och grus eller bada i snön i en så lugn och stressfri miljö som möjligt. Kycklingarna får leva ca 3 gånger så länge som i konventionell uppfödning.

Kycklingen äter 100% ekologiskt foder helt vegetabiliskt, inget fiskmjöl. Fiskmjöl är inte en naturlig föda för kycklingar anser Hagby Gård, vilket vi håller med om.

Hagby Gård har hand om hela processen från dagsgammal kyckling till styckad och paketerad produkt. Med kontroll över hela kedjan garanteras god kvalité och etik från början till slut. I varje steg hanteras kycklingarna för hand med stor respekt och i en så lugn miljö som möjligt. Även i det egna slakteriet.

Här är länken till Hagby Gård där du kan läsa mer.

EN SAMMANFATTNING

– Ekologisk
– Har goda levnadsvillkor med stora ytor och utevistelse
– Lever ett stressfritt och relativt långt liv
– Matas med bra foder med egenodlat spannmål
– Inget fiskmjöl i fodret
– Hanteras med respekt och för hand
– Hagby Gård har koll på hela kedjan och har eget slakteri
– 100 % kyckling (kycklingen är inte mörad eller har tillsatt vatten)
– Styckfrysta filéer

NÅGRA AV PRISERNA SOM VUNNITS MED KYCKLING FRÅN HAGBY GÅRD:

– 2012 vann kocken Adam Dahlberg silver i en av världens mest prestigefyllda kocktävlingar, Bocuse d´Or Europé med kyckling från Hagby Gård.
– 2013 Restaurangvärlden för Sveriges godaste kyckling.
– 2015 – Gastronomiska Akademiens Diplom ”för berömlig entusiasm och uthållighet i lågskaligt uppfödande av kyckling, gås, anka och ungtupp som levereras till topprestauranger och butiker i Sverige.”