Brobergs Mat » Italienskt

Utvalt från Italien

Det italienska köket kännetecknas av sin enkelhet och fina råvaror. Något som vi verkligen gillar. Vi har därför utökat vårt sortiment med utvalda varor som vi tar hem från Italien utan mellanhänder. Fina produkter som vi själva har provat och som vi rekommenderar.

Dessa varor kan vi skicka till dig om du inte finns på de orter vi vanligtvis levererar till. Kontakta oss för information om detta.

Av det fina carnaroliriset gör du en god och krämig italiensk risotto. Olivoljan kommer från Ligurien och är gjorde på den smakrika lilla olivsorten taggiasca.

Vi har två olika parmesanostar – parmesan lagrad i 24 månader en len och smakrik ost som passar bra i till exempel pastarätter. Den andra är en ännu mer smakrik parmesan lagrad i 36 månader.

Även pecorinoosten, gjord på fårmjölk, finns i två varianter, både lagrad och grottlagrad. Till ostarna är det gott med akaciahonungen från Apenninerna eller fikonmarmeladen som har ett stort fruktinnehåll och inte innehåller några tillsatser.

Sedan tidigare har vi även två varianter av äkta balsamvinäger från Acetaia di Giorgio i vårt sortiment. Äkta balsamvinäger tillverkas på traditionellt sätt i många år och avnjuts droppvis.

Den ena, Juniper – är lagrad på enfat i minst 12 år vilket gör att den passar fint till vilt eller goda ostar. Den andra – Carlotta 1986 – är lagrad i minst 25 år på fat av olika söta träslag. Fantastiskt god på jordgubbar, ostar, glass eller frukt.